Sportlövészet vármegyei döntő

A 2023/24-es tanévben a Kisújszállási Lövészklub eszközeit felhasználva, az Arany iskola Szabadság téri pincéjében alakítottunk ki légfegyveres lőteret az iskola felajánlásának és technikai dolgozói munkájának köszönhetően. A város központjában lévő helyszín többeknek könnyebben megközelíthető, és télen is kellemesebb a hőmérséklet az edzéseken. 
Mintegy tucatnyi, zömében új érdeklődővel kezdődtek az edzések szerdánként, hiszen a tavalyi sikeres tanulók közül többen középiskolába kerültek. A Diákolimpia vármegyei döntőjére iskolánk öt tanulóját neveztük be, és a légpuskával indulók közül csapatot is tudtunk kiállítani. 
A III.-IV. korcsoport együtt versenyzett. Szép eredményt értek el a fiúk. Légpuska 20 lövéses nyílt irányzékos 10 m-es versenyszámban Nagy Lajos vármegyei első, Krokavecz Márton vármegyei harmadik helyezést ét el. Balogh Ádámmal kiegészülve hárman a vármegyei csapatverseny aranyérmét is átvehették. 10 m-es légpisztoly versenyszámban Nagy Lajos nyakába akasztották az aranyérmet. Részt vett még a versenyen Nagy Balázs és Balogh Ákos. 
Így a három tanuló három versenyszámban is képviselheti megyénket május 10-én az országos döntőn. Addig még igyekszünk technikájukat tovább csiszolni, és segítünk még jobban összeszokni a fegyverrel. 


Nagy Lajos