PRO-fit verseny

2024. április 18-án került megrendezésre a Móricz Zsigmond Református Kollégium Gimnáziumában a PRO-fit Országos Református Verseny döntője.

Ezen, iskolánkat két csapat képviselte. A verseny első két fordulójában a diákok, tanulmányozták a pénz történetét, funkcióit. Foglalkoztak a munka és a pénz kapcsolatával, a bruttó, nettó jövedelemmel, munkanélküli segély kérdésével. Ajándék, borravaló, hálapénz kérdéskörével. Milyen fizetési módokkal találkozunk életünk során? Miért fontos takarékoskodni? Mit kell tudni a hitelekről, vállalkozásokról.

A két fordulót lezárva, egy-egy feladatsort oldottak meg, mely elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. Ennek eredménye alapján jutottak be az országos döntőbe. Erre való készülésnél, az eddig tanultakat kiegészítették a biztosítások fajtáival, a nemzetgazdaság információival. Meg tudták, hogy mi a gazdasági szerepe az államnak és a családnak.

A döntőn megint csak gyakorlati és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Ezt kiegészítve, prezentációval egybekötött előadást tartottak a csapatok. Majd egy játékos foglalkozás keretében egy fantasztikus utazás költségvetését készítették el.

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre.

3. helyezést, a Pénzrabló koldusok csapata:

    Baráth Liliána, Biró Tímea, Ficzere Noémi, Monoki Csenge;

4. helyezést, a A legnyerőbb csajok csapata:

    Monoki Tamara, Szabó Dóra, Szarvák Veron, Szél Hanna.

Gratulálok a versenyzőknek!

Kisújszállás, 2024.04.21. 
Miltényi Katalin