Határtalanul


2018/2019-es tanév


2017/2018-as tanév


2016/2017-es tanév

2015/2016-os tanév: „A természet ölelésében Erdélyben”

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő HAT-15-05-0016 Határtalanul! pályázata keretében a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Arany János Általános Iskola Tagintézményének hetedikesei (26 diák) „A természet ölelésében Erdélyben” címmel erdélyi körúton vettek részt május 11-16. között.A kiutazók 700.000 Ft támogatásban részesültek. Ismerkedtek Erdély kulturális, történelmi és természeti értékeivel, az ember és a természet együttélésnek nyomaival. Városnézésen vettek részt Brassóban, gyalogtúráztak, pünkösdi királyt választottak a kisújszállási és a négyfalui hetedikes diákok vetélkedése nyomán. Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, múzeumban Kovásznán a Pokolsárnál jártak. Ellátogattak a csíksomlyói búcsúba. A Szent Anna-tónál és Mohos lápnál túráztak. A Nyergestetőn az iskola kopjafájánál emlékeztek. Csernátonban vendégei voltak a Haszmann-kúriának. Hazaúton Orbán Balázs síremlékénél a székely kapuk, utána a Sóvidék jellegzetességeit figyelték meg.
2014/2015-ös tanév: „Irodalmi emlékek nyomába Erdélyben”

Az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő HAT-14-01-0406 Határtalanul! pályázata keretében a kisújszállási Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola és Általános Iskola Arany János Általános Iskola Tagintézményének hetedikesei (31 diák) „Irodalmi emlékek nyomába Erdélyben” címmel erdélyi körúton vettek részt április 1-6. között.
A kiutazók 836.250 Ft támogatásban részesültek. Ismerkedtek Erdély kulturális, történelmi és természeti értékeivel. Városnézésen vettek részt Brassóban, meglátgatták Benedek Elek emlékházát Kisbaconban. Kézdiszentléleken a Perkőre másztak. Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen múzeumban jártak. Négyfaluban a testvériskola tanulóival közösen készítettek húsvéti fát, húsvét vasárnap pedig ünnepi istentiszteleten vettek részt. A Szent Anna-tónál és a torjai Büdös barlanghoz túráztak. A Nyergestetőn az iskola kopjafájánál emlékeztek. Csernátonban vendégei voltak a Haszmann-kúriának, itt tojásírást próbálhattak ki. Hazaúton az érintett vidékek locsolkodási szokásait figyelték meg.


A fotók megtekintéséhez kattintson IDE!2013/2014-es tanév: „1848/49-es hőseink nyomában Erdélyben”

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. BGA-12-HA-01-0689 Határtalanul! pályázata keretében a kisújszállási Arany János Református Általános Iskola hetedikesei (31 diák) „1848/49-es hőseink nyomában Erdélyben” címmel erdélyi körúton vettek részt június 17 – 22. között. A kiutazók 787.700 Ft támogatásban részesültek. Ismerkedtek Erdély kulturális, történelmi és természeti értékeivel. Városnézésen vettek részt Kolozsváron, Zabolán a csángókról bővíthették ismereteiket. Kézdiszentléleken a búcsújáró helyet látogatták meg. Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen múzeumban jártak. Négyfaluban a testvériskola tanulóival túráztak, 48-as emlékhelyeken koszorúztak. A Nyerges-tetőn az iskola kopjafájánál emlékeztek. Csernátonban vendégei voltak a Haszmann-kúriának.