Csoóri Sándor alap

CSOÓRI SÁNDOR ALAP


Köszönjük a Csoóri Sándor Alaphoz benyújtott pályázatunk támogatását.

A 2021/2022-es tanévben a Népi műhely fellépései :

Szeptember: 

December: 

Április: 

Június: 

  • Református Általános Iskolák 7. Kárpát-medencei Találkozója
    Link: 

A Csoóri Sándor Alap már negyedik éve támogatja a Népi műhely munkáját. Ősszel Csoóri logós pólót készítettünk a Népi műhely tagjainak, melyben már többször felléptünk. Heti rendszerességgel tartott próbákon kívül nyáron harmadik alkalommal fogunk Népi napok tábort szervezni, ahol a CSIMI-Handa banda zenekar kísér bennünket. A korábbi évekhez hasonlóan, a népdalokat Budai Ilona Kossuth-díjas népdalénekestől és Kiss László Béres és Arany-páva díjas népzenésztől fogjuk megtanulni. Tervezzük, a városunkban már 28 éve működő 48-as Asszonykórussal a kapcsolatot szorosabbra fűzni közös próbák, fellépések által. Meghívásunkat a táborba örömmel fogadták. Tatár Péter iskolánk táncpedagógusa táncházzal színesíti a programunkat. Kézműves foglalkozásokon hímezni, korongozni tanultunk, az idén nemezelni és szalmát fonni szeretnénk. 

Szülőhelyünk szellemi és tárgyi kultúráját komplex programokkal, összefüggéseiben fogom ezután is minden oldalról bemutatni a gyerekeknek, ezáltal elérni, hogy magyar és kunsági identitásuk fejlődjön.


Kisbíró cikk: 


Kazinczy Szép Magyar Beszéd verseny megnyitó és záró ünnepségi fellépés.

15:10

57:00

Szeretethíd fellépés a kisújszállási szociális otthonban

Október 23-i megemlékezés:

Adventi hangverseny: 

Fellépés a szociális otthonban:

 Szeptember 18-án pénteken a Kulturális Örökség napja alkalmából a Piculás házban lépett fel a Népi műhely a vírushelyzetnek megfelelően szabadtéren. Nagy örömünkre szolgált, hogy az új hímzett sálunkat végre felavathattuk.

Szeptember 26-án szombaton a Városvédő és- Szépítő Egyesület szervezésében hagyományörző rendezvényre került sor, címe: Időutazás a gémeskút körül.
15 éves évforduló és 11 éves közös munka

Iskolánk Népi műhelyének a kísérő zenekara a CSIMI Handa banda zenekar 15 éves lett. Ebből az alkalomból léptünk fel november 7-én Püspökladányban.