Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny általános iskolai korcsoport, vármegyei forduló

Újabb színfolttal bővült az a paletta, amelyen azon versenyeket jeleníthetjük meg, amelyeken tanítványaink részt vesznek. A középiskolai intézményegység javaslatára általános iskolai csapatot is szerveztünk a katasztrófavédelmi versenyre.
Heinfarth György tanár úr irányításával több héten át készült négy fiú a versenyre. Váradi-Szabó Zétény nyolcadikos és Boda Bence, Nagy Lajos, Pabar Tamás hetedikes tanulók a felkészülés során elméleti és gyakorlati ismereteket is szereztek. Találkoztak a karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársával, eszközökkel, tűzoltó szerkocsival ismerkedtek a kisújszállási Tűzoltóságon, légpuskás lövészetet is gyakoroltunk, elsősegély nyújtási ismereteket is kipróbáltak a gyakorlatban. A felkészítésbe és a versenyre utaztatásba többen is bekapcsolódtunk szülőként. Igazi csapatmunka volt az egyébként is szoros időbeosztású csapattagok néhány hetes felkészítése.
A versenyen valódi felszerelésekkel, szerencsére csak imitált helyzetekben adtak számot tudásukról a csapatok, akik fegyelmezetten hajtották végre a szigorú rendben kitűzött feladatokat. A csapat végül – első alaklommal megmérettetve magukat ezen a versenyen – szépen versenyzett, és harmadik helyezést értek el.
Ami fontos még, hogy jól érezték magukat, élvezték a gyakorlati és elméleti tudást is mérő feladatok végrehajtását. Azt is érezték, hol tudnak még javulni, szóval a hetedikesek azt mondták, mennek jövőre is!