Peregrin, az elveszett adatok nyomában

2019. október 1. és november 30. között a Magyarországi Református Egyház Tananyagfejlesztő Csoportja egy virtuális, egyháztörténeti vetélkedőt hirdetett, Peregrin, az elveszett adatok nyomában címmel, amire minden, Kárpát- medencei református iskola meghívást kapott.

Iskolánkból 3 csapat nevezett a két hónapig tartó online nyomozásra, melyben a csapatoknak szükségük volt a kreativitásukra, kooperatív tevékenységükre és nem utolsó sorban a kitartásukra, de nagy lelkesedéssel és érdeklődéssel vágtunk bele ebbe a nagyszerű kalandba.

2020. január 25-én került sor az ünnepélyes díjátadóra, a Magyarországi Református Egyház Zsinati Székházában, ahová a verseny 20 legjobbja kapott meghívást. Iskolánkat két csapat is képviselhette ezen a színvonalas rendezvényen.
Külön büszkeséggel tölt el minket, hogy mindkét csapatunkat az első 10 helyezett között tudhattuk.

A Titkos mikkentyűk csapata (Csillag Orsolya, Kocsis Marietta Edit, Szilágyi- Pardi Sára Panka, Szűcs Krisztina) az előkelő 9. helyen végzett a 177 induló csapat közül, míg a Fürkésző- böngésző csapat (Balogh Eszter, Fehér Anna, Pillmann Sára Petra, Jakobicz Anna) az 5. helyet tudhatta magáénak. Mindkét csapat értékes nyereményekkel térhetett haza városunkba.

A helyszínen rendezett kvízjáték jutalmát- egy különleges, a szervezők által fejlesztett társasjátékot- is intézményünk nyerte el, ahol a Titkos mikkentyűk csapata bizonyította rátermettségét a kérdéssor megoldásában.
Mindannyiunk számára tanulságos, ismeretekben bővelkedő, újszerű megmérettetés volt a verseny.

Habonyné Pardi Andrea
mentor tanár