Természetjáró tábor

A Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézménye az idén nyáron is megszervezte alsó tagozatos gyermekek számára természetjáró táborát. Kalandos utunk végén a kora esti órákban megérkeztünk a Börzsönyben található vadregényes Törökmezőre. Már aznap megismerkedtünk az ifjúsági tábor helyszínével, lehetőségeivel, az állatpark lakóival, és birtokba vettük a területen lévő játszóteret és a focipályát. A hosszú utazás fáradalmait szervezett programokkal próbáltuk enyhíteni. 

Az egyhetes tábor ideje alatt túráztunk, hegyet másztunk, erdei vasutaztunk, lombkorona-sétányon az erdők világa tárult elénk, a Tisza-tavi Ökocentrumban a vízi állatok életét és szokásait figyeltük meg. Gödöllőn a királyi kastélyban gyönyörködtünk. Egyik kirándulásunk alkalmával, Bárókúton állatokat simogattunk, Nagybörzsönyben mesekerámia-kiállítást, templomokat, Zebegényben hajómúzeumot, valamint Veresegyházán medveotthont látogattunk. Nagymarosnál hajókáztunk a gyönyörű Dunakanyarban, Ipolytarnócon a miocén korszak különleges ősmaradványait csodálhattuk. Hazautazásunk során Nógrád várát is „elfoglaltuk”. 

A színes programkínálatnak köszönhetően „aranyos” tanulóink élményekben gazdagon térhettek haza. A jövő tanévben is várjuk a természetjárást kedvelő és a jó társaságot szerető diákokat. Köszönjük a támogatást Kisújszállás Város Önkormányzatának, az Alsós Gyermekeinkért Alapítványnak, a Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézményének, valamint az Arany Diák Alapítványnak. Német Marianna és Toldiné Tölgyvári Rita pedagógusok

További képeket IDE kattintva tekinthet meg.

Német Marianna