Harmónián túl...

A „Harmónián túl…” – anyagi támogatás is

Akkreditált Kiváló Tehetségpontként működő tagintézményünkben egy sikeres pályázatnak köszönhetően 10 tanulónak lehetősége van iskolai tehetséggondozó program keretében megismerkedni a scrapbookozás alapjaival.

Mi is az a scrapbook? Egy olyan kreativitást igénylő tevékenység, ahol számtalan kézműves technikát és anyagot lehet ötvözni, megörökítve egy eseményt, egy érzést, egy pillanatot…. Az, hogy ehhez milyen eszközöket, technikákat vagy alapanyagokat használunk fel, az teljesen az alkotó lelkületétől függ. Nincsenek szabályok, kötött technikák. Az egyik eljárást követheti egy másik, vagy akár lehet ötvözni őket. Pontosan ettől lesz a scrapbook egyedi és megismételhetetlen kézműves emlék.


Ezt az iskolai tehetséggondozó programot 1.208.000 forinttal támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

A tehetségműhelybe olyan vizuális és rajzi kultúrával rendelkező kreatív tanulók válogatása volt a cél, akik alkalmasak önálló véleményalkotásra, esztétikai feladatok igényes megoldására. A beválogatás elsősorban tanári megfigyelés útján történt. Az iskolai elemzések a tanulók önindíttatású, kreatív tevékenységeire vonatkoztak.


A kiválasztott tanulók ún. TKBS-tesztet töltöttek ki, melynek eredményeként képet adtak saját kreativitásukról, a kreativitást meghatározó személyiségjegyeikről. Ezek alapján kínáltuk fel a gyermekeknek a tehetségműhelyben való munkát.

A tehetségprogramban résztvevő tanulók szívesen fejezik ki magukat képekben, munkájukban újszerű elemek, ötletek mutatkoznak meg.


A tehetségműhely sikeressége abban rejlik, ha a tanulók kreatív munkavégzésükkel a harmónián túl átélik az alkotás örömét!


A foglalkozásról készült fotókat IDE kattintva megtekinthetik.

Pardiné Marjai Erzsébet
alsós tanítónő és rajztanár