Aranyos diákok a Túzok tusán

A Körös-Maros Nemzeti Park idén is megrendezte a Túzok tusa nevű természetismereti vetélkedőjét. Iskolánkat a 7.a osztályból szerveződött csapat képviselte a megmérettetésen. A Kisúji baglyok nevű csapat három főből állt: Szöllősi Anna, Mészáros Bálint és Pabar Tamás. 

Az első forduló írásbeli feladatokból állt, melynek során a diákok a Nemzeti Park természeti értékeit vették leginkább górcső alá, de érdekes feladat volt a riport készítés is. Ez utóbbi feladat arról szólt, hogy a gyerekek lakhelyén élő, természetvédelemben elismert, természetszeretetéről ismert személlyel kellett riportot készíteniük. A gyerekek Dr Tóth Alberttel beszélgettek és vetették papírra a gondolatait. Az írásbeli feladatok megoldása igen csak jól sikerült a csapatunknak, mivel a legmagasabb pontszámmal jutottak be a Szarvason megrendezésre kerülő gyakorlati feladatokból álló döntőre.

A döntő Szarvason, a Körösvölgyi Állatparkban volt megrendezve, ahol a gyerekek előadást hallhattak a hazai túzokvédelemről, majd az abból összeállított feladatsort kellett megoldaniuk. Szoros küzdelemmel iskolánk diákjai elhozták a harmadik helyezést, amelyhez ezúton is gratulálunk! A csapat felkészítésben nyújtott segítségért köszönetet mondunk Csatáriné Kovács Máriának és Pabar Zoltánnak. Külön köszönet illeti Dr. Tóth Albertet, Berci bácsit, hogy időt szánt ránk és segítette munkánkat értékes gondolataival.