Pályaorientációs nap

2023. október 24-én tartottuk pályaorientációs napunkat.

1-2 évfolyamos diákjaink közül voltak, akik látogatást tettek a tűzoltóságon, asztalos és gumis műhelyben, a piacon, virág- valamint hentesüzletben is. Az iskolaépület falain belül só-liszt gyurmából készítettek péksüteményeket, majd a képzeletbeli pékségben - szituációs játék formájában – meg is vásárolták őket. A mezőgazdasági munka eszközeivel is megismerkedhettek – magok nedvességtartalmát mérték. Feladatokat oldottak meg aktív táblánál, szituációs játékokat játszottak, totót töltöttek ki. Iskolapszichológusunknak köszönhetően bizalmi játékokat is kipróbálhattak.

3-4. évfolyamon pedagógusaink osztályaikkal az Indián Rizs Kft-nél tettek üzemlátogatást, ahol betekintést nyerhettek a rizstermesztés folyamatába és kóstolóval is kedveskedtek nekik.

Felső tagozaton a mentőállomáson tartottak tájékoztatót a tanulóknak, majd agrármérnök, gyógyszerész előadása színesítette a délelőttöt. 7. évfolyamon pályaorientációs és önismereti foglalkozások szerepeltek a délelőtti programban. A 8. évfolyamosok részére a gimnáziumból beiskolázási tájékoztatót tartottak, valamint a Jázs-Nagykun-Szolnok vármegyei Pedagógiai Szakszolgálat pályaválasztási tanácsadói segítettek a diákoknak és a szülőknek továbbtanulási és pályaválasztási kérdésekben. Ezenkívül pályaválasztási szókereső, szakmagyűjtő, tabu társasjáték és szakmaismertető filmek is szerepeltek a délelőtti feladatok között.

Köszönjük a szülőknek, kollégáknak, hogy velünk töltötték ezt az eredményes délelőttöt, valamint az INDIÁN RIZS Kft, az AGRO KISÚJ BT., a KOMÁROMI MÉSZÁRSZÉK, a KOVI AUTO SHOP, a BOROSTYÁN VIRÁGÜZLET, ZSOFA ZSOLDOS KRISZTIÁN EGYÉNI VÁLLALKOZÓ és a Móricz Zsigmond Református Kollégium pedagógusainak a közreműködését.