Csendesnap az Arany-iskolában

2023. május 18-án, csütörtökön, az Úrnak mennybemenetele napján megtartottuk hagyományos csendesnapi programjainkat. Reggel az általános iskola minden tanulója áhítaton vett részt a templomban. A programok szorosan összekapcsolódtak áldozócsütörtökkel, de készülődtünk pünkösdre is.
 
Az alsó tagozaton kreatív foglalkozások keretében például különleges síkbeli templom, pünkösd csodájára emlékeztető tűzláng, vagy Jézus missziói parancsát megjelenítő tantermi dekoráció megalkotásába kapcsolódhattak be a diákok. Bibliaismeretük gazdagítására is lehetőség nyílt, a 3-4. osztályban például a mennybemenetel történetét olvasták el, majd feladatokat oldottak meg hozzá.
 
Felső tagozaton az áhítatot követően rendhagyó hittan óra vette kezdetét. A foglalkozásokon rejtvényes feladatok, a szünetekben hitvalló énekesek dalai (pl. Pintér Béla) színesítették a délelőttöt. Sőt, útnak indult egy Csendesnapi Szeretetbusz is, amelynek keretében családokhoz vittük el Krisztus üzenetét. A program szervezője Nt. Liszka Noémi lelkésznő így vallott erről:
 
„A Krisztus mennybe felméne…” – énekelte lelkesen a hét hetedikes lány, és zengett az Ige és a vers. A mennybemenetel ünnepén az aranyos csendesnapi programjaink egyike volt öt család meglátogatása. Szeretetközösségek - mindenhol nagy szeretettel vártak, és mi nagy szeretettel, örömmel mutattuk be nekik ünnepi összeállításunkat. Ezután együtt imádkoztunk, beszélgettünk. Mindegyik látogatáshoz tartozott egy betű, amelyekkel majd az ’áldás’ szót rakhattuk ki. Látogatásainkat áldáskívánással zártuk, Isten további gazdag áldását kívánva mindegyik kedves családnak az ároni áldás éneklésével, Igével.

A délelőtt tevékenységét az 5 fiatal, lelkes személyből álló erdőkertesi énekes csoport feledhetetlen műsora tette emlékezetessé. Ők ismert és új, Istent magasztaló énekek előadásával örvendeztették meg iskolánk minden korosztályát.

Összességében elmondható, hogy változatos feladatokkal, tevékenységekkel tettük ezt a különleges napot még különlegesebbé.

IDE kattintva megtekintheti a csendesnapon készült fotókat!