Atlétika Diákolimpia® ÜCSB. országos döntők


A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából a Budapesti Diáksport Szövetség 2013. október 8-án és 9-én a Puskás Ferenc Stadionban rendezte meg az Atlétika Diákolimpia® Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságának III-IV. és V-VI. korcsoportos országos döntőit.

Kedden, a III-IV. korcsoportosok versenyén közel hatszáz diáksportoló előtt, az ünnepélyes megnyitó keretében Nagy Tamás, a tavalyi pontversenyben győztes kecskeméti Széchenyivárosi Óvoda és Általános Iskola, tanulója húzta fel a Himnusz hangjaira a magyar, a Magyar Diáksport Szövetség és a Diákolimpia® zászlóit. A Himnusz elhangzása után Szekeres Pál, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért és Ifjúságért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a diákversenyzőket, majd Balogh Gábor, az MDSZ elnöke üdvözölte a fiatalokat és nyitotta meg az országos döntőt.

A kisdiákoknak nagy megtiszteltetésben volt része, ugyanis elfogadta meghívásunkat Pars Krisztián, a 2012-es londoni olimpia bajnoka, az idei világbajnokság ezüstérmes sportolója is. A kiváló kalapácsvető – a gyerekek nagy örömére – szinte a verseny végéig jelen volt, beszélgetett a tanulókkal, akik közül többen közös fotón is megörökítették találkozásukat az olimpiai aranyérmessel. Krisztián több díjátadáson vállalt aktív szerepet, így a fiatalok a diákolimpiai érmeket és okleveleket egy kiemelkedő sportembertől vehették át. A díjátadások ünnepélyességéről még két, szintén kiváló atléta gondoskodott, a kétszeres olimpikon Zsivóczky-Farkas Györgyi hétpróbázó és Zsivóczky Attila olimpikon, világbajnoki bronzérmes tízpróbázó.