Épületavató tanévnyitó az Arany iskolában

2024. szeptember 1-jén délután, a református templomban a Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézmény épületavató tanévnyitó istentiszteletét és ünnepségét rendeztük meg.

A sokunk által régóta várt esemény kezdetén Főtiszteletű dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke hirdetett igét. Püspök úr igei szolgálatát Nagytiszteletű Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye esperesének és Nagytiszteletű Szilágyi Gábor Miklós elnök-lelkész úrnak a köszöntője követte.

Az ünnepi istentiszteleten és az épületavatáson az idei tanévben a 15. évfordulóját ünneplő, Szilágyiné Horváth Henriette által vezetett Népi műhely, valamint a kisújszállási alapfokú művészeti iskola Arany iskolás növendékei léptek fel, tanáraik közreműködésével.

Tóth József főigazgató úr az épületavatás alkalmával összefoglalta az általános iskolai tagintézmény főépületének felújítási és bővítési munkálatainak hosszú, - az építtetőn kívülálló okok miatt kialakult – nehezítő, hátráltató körülményekkel teli, de végül sikeresnek mondható menetét.

A Széchenyi 2020 program keretében az Európai Uniós, illetve a saját forrás felhasználásával, végül több mint fél milliárd forint értékű, több évig zajló projekt részeként a főépület megújult, illetve bővítménnyel egészült ki. A felújítás után az iskola és a szülői közösség példás összefogásának köszönhetően rövid idő alatt visszaköltözött a felső tagozat a főépületbe.

A tanévnyitó esemény fontos mozzanataként Főtiszteletű dr. Fekete Károly püspök úr és Nagytiszteletű Koncz Tibor esperes úr megáldotta a felújított iskolaépületet, majd püspök úr, esperes úr, valamint Szentesi Lajos egyházmegyei főgondnok, Nagytiszteletű Szilágyi Gábor Miklós elnök-lelkész úr, Tóth József főigazgató úr, valamint Szilágyi Sándor, az építést végző Szilágyi Tanácsadó Kft. ügyvezetője a nemzeti színű szalag átvágásával jelképes módon átadta az épületet az iskola közösségének.

Az épületavató tanévnyitó istentisztelet és ünnepség végén a meghívott és érdeklődő vendégek megtekintették az iskola épületét.

Erneszt Antal Pál