Arany-napok és a reformáció napja

„Nézzünk fel Jézusra, a hit szerzőjére és beteljesítőjére”
(Zsid. 12, 2)

Iskolánkban 2019. október 24-én és 25-én újra megrendezésre került az Arany- napok és a reformáció napja rendezvénysorozat.

Hagyományainkhoz híven meghívtuk a határon túli testvériskoláink diákjait, pedagógusait is, akik a meghirdetett versenyeken, programokon lelkesen vettek részt. Így került sor 24-én a rendezvény megnyitójára, ahol Nagytiszteletű Szilágyi Gábor elnök-lelkész szavai után az Arany-szobor koszorúzására került sor, majd a reformáció napjára emlékezve elkezdődött a felsősök bibliatörténet-mondó versenye.


Idén több születésnapot is megünnepeltünk: Móricz Zsigmond születésének 140., valamint a periódusos rendszer 150. évére emlékeztünk. Megtekintettük a gimnáziumban fellelhető Móricz-relikviákat, érdekes kémiai kísérleteket láthattunk, vetélkedtünk. A kisebbek Debrecenbe utaztak, és megnézték a Református Nagytemplomot. Kikapcsolódásképpen lélekemelő filmvetítésen vettünk részt a Vigadóban.

25-én kibocsátó istentiszteletre és az elsősök fogadalomtételére került sor. Folytatódott a bibliatörténet-mondó verseny az alsósoknál, valamint megnéztük Pabar Zoltán természetfotós kiállítását a Galéria Könyvtárban.


A záróünnepségen a versenyek legjobbjainak jutalmazásán kívül a testvériskoláink diákjai hangszeres, énekes műsorral leptek meg bennünket.


Nagyon sokszínű, tartalmas két napot tölthettünk el. Köszönjük minden segítőnknek, a vendégeket fogadó családoknak, kollégáinknak, diákjainknak azt, hogy az ünnep újra emlékezetes, és reméljük, feledhetetlen lett!

A fényképekért köszönet Ábri Imrének.

Ide kattintva tekintheti meg az Arany napokon készült képeket.


Az Arany János Általános Iskola Tagintézményének nevelőtestülete