Pályaorientációs nap


2019. október 21-én, egy igazán szép őszi napon szerveztük meg a Pályaorientációs napot.
Tagintézményünkben, a tavalyi tanévvel ellentétben, idén nem csoportokban, hanem osztályok szerint vettek részt a tanulók a különböző programokban.

Az ötödik évfolyamos tanulók az osztálytermekben az osztályfőnökeik vezetésével oldottak meg a témához kapcsolódó feladatokat, illetve a Kisújszállási Rendőrőrs iskolarendőre és kollégája megismertette a gyerekeket a rendőri munka rejtelmeivel.

A többi felső tagozatos osztály saját beosztás szerint látogatott el különböző cégekhez, szervezetekhez.

A nyolcadikos tanulók rövid intézményi bemutatáson vettek részt a székhely intézményünkben.

Most is felkerestünk olyan vállalkozásokat, amelyekkel korábban kiváló kapcsolatot építettünk ki a pályaválasztás témakörében. Így újabb, remek üzemlátogatáson vettünk részt a Borsodi Műhely Kft-ben, a KUNSZÖV Textilruházati Kft-ben és a Sándor Service Kft-ben.

Új helyeket is bevontunk a programba. Két hatodik és hetedik évfolyamos osztály az Agro Kisúj Bt-nél megismerkedett a mezőgazdasági munka szépségeivel és nehézségeivel. Ugyancsak két osztály pedig az Eposz Kft-nél járt, ahol egy érdekes bemutató után megmutatták a gyerekeknek a fémipari tevékenységgel foglalkozó üzem fő részeit.
Hatodik évolyamos osztályaink ellátogattak a helyi tűzoltóságra, ahol nagyon sok érdekes és hasznos ismeretet szereztek a gyerekek.

Összegzésként elmondható, hogy résztvevő partnereink áldozatos segítségének köszönhetően az osztályok egy nagyon érdekes és sokszínű napon vettek részt a pályaorientáció kapcsán!




IDE kattintva tekinthet meg további képeket.



Erneszt Antal Pál
tagintézmény-vezető helyettes