Elsős tanító nénik az Arany-iskolában

„Te tanítasz engem az élet ösvényére, nálad teljes az öröm” (Zsolt 16,11)

Tisztelt Szülők! Kedves Gyerekek!

Minden kezdet nehéz. Ez az örökérvényű gondolat az iskola megkezdésére is igaz. Minden év tavaszán sok szülő és gyermek áll komoly döntés előtt: „Milyen iskolát és tanítót válasszak? Mi lenne a legjobb, és ki lenne a legideálisabb a gyermekemnek?”

Életre szóló döntés ez, melyet csak az élet igazolhat. Hol fogja majd magát a legjobban érezni a gyermek? Hol tesz szert a legjobban hasznosítható tudásra? Hol fogja magát fontosnak és sikeresnek érezni? Hol találkozik olyan tanító nénivel, aki kedvességével, szeretetével, nyugalmával megkönnyíti az óvoda és iskola közötti átmenetet?

A Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézménye ebben a döntésben szeretne segítséget nyújtani Önöknek. Egykori és jelenlegi „aranyos” diákjaink ajánlják tanítóinkat a kedves szülőknek és gyermekeiknek.

Így érzünk mi…

Jakobiczné Kovács Andrea tanító néniről

Első emlékem Andi néniről 18 évre nyúlik vissza: 1999 tavaszán ő volt az, aki a nagycsoportos óvodásokat átvitte a szomszédos iskolába. Nagy-nagy izgalommal vártuk ezeket a foglalkozásokat. Csak egy kerítés választotta el az óvodát az iskolától, de mégis egy új világba léptünk. Mindnyájunkhoz kedves és türelmes volt, hogy be tudjunk illeszkedni ebbe az új, megpróbáltatásokkal teli környezetbe. Segítőkész és lelkiismeretes tanítónk volt, neki köszönhetjük, hogy megtanultunk írni és olvasni, ismerjük a számokat, a matematikai műveleteket: az összeadást, a kivonást, a szorzótáblát, a bennfoglalást. A kötelező órák után többek között furulya és origami szakköröket tartott nekünk, melyekkel még színesebbé tette hétköznapjainkat. Fáradtságot nem kímélve számtalan matematika- és szavalóversenyre készített fel, aminek mindig meglett az eredménye. A kötelező iskolai tananyag mellett az életre is tanított minket. Elindított bennünket a nagybetűs élet útján az átadott tudásával és egy hatalmas „szeretetcsomaggal”.

Köszönöm, hogy a tanítványa lehettem 3 éven keresztül!

Nagy Ibolya
szociológus projektmenedzser


Máténé Varga Rózsa tanító néniről

Mikor első osztályos lettem, egyedül kerültem Rózsa néni osztályába az óvodámból. Kicsit meg voltam ijedve, hogy szinte senkit sem ismerek, de őszinte gyermekszeretete átsegített a bizonytalanságaimon. Szerencsére már az első napon kreatív ismerkedős feladatokat hozott, ami nagyon hamar segített az új barátok megtalálásában. Az összes órára vidáman, mosolygósan érkezett, és mindig új játékos feladatokkal színesítette ezeket. Bevezetett bennünket a betűk mesés világába, ami persze az olvasás iránti szeretetünket segítette elő. Mindenki nyugodtan fordulhatott hozzá segítségért, mert mindig szívesen segített. Türelme és nyugodtsága minket is lehengerelt. Minden évben lelkesen szervezett alsós tábort, ahová elsős korom óta jártam, és már hazaérkezésünk után vártam a következőt. A kirándulások a természetben, a közös játékok hatalmas élményekkel gazdagítottak bennünket.

Nagyon örülök, hogy ő volt az első osztályfőnököm.


Csatári Bernadett
a Móricz Zsigmond Református Kollégium
G11. A osztályos tanulójaNagyné Molnár Ibolya tanító néniről

Ibolya néni 2. osztályos koromban volt délelőttös és napközis tanító nénim. Nagyon kedves és megértő volt minden gyermekkel. Segített, amikor nem értettem valamit a házi feladatomban. Tetszett benne, hogy nyugodtan beszélt, kellemes volt a hangja. Kedvelte az osztályomat. Érdekelte, amikor meséltünk neki a hétvégén történtekről, örömünkről, bánatunkról. Ha valami igazságtalanság történt az iskolában, átölelt és megvigasztalt. Mindig mindennek a jó oldalát nézte. Töretlen lelkesedése bennünket is lendületbe hozott a szomorkás napokon is. Délután a napköziben gyakran kézműveskedtünk, és örültünk a szép alkotásoknak. A rendetlen gyerekeket is elviselte, és jó magaviseletre tanította, nem kiabált és soha nem fenyegetett. Senki sem félt tőle. Lehet, hogy azért tudott jól bánni velünk, mert öt saját gyermeke nevelése mellett a gyermeknevelésben igen nagy gyakorlatot szerzett.

Hálás vagyok érte, hogy megismerhettem őt és megtanított arra, hogyan kell jónak lenni!

Merrikin Péter Ádám
a Móricz Zsigmond Református Kollégium
4. a osztályos tanulója


Az OvIskola (Logika-land, Mozogni jó!) foglalkozások 2017. március 9-től csütörtökönként 16 óra 30 perckor kezdődnek a Szabadság téri iskola épületében (Szabadság tér 2.).
Minden érdeklődőt szeretettel vár az „Arany iskola” nevelőtestülete!