A Kisújszállási Aranyos Tanulóinkért Tehetségpont (KATT) Akkreditált Kiváló Tehetségpont

2011-ben, a tehetséggondozás további fejlesztése érdekében, az akkor még önálló Arany János Általános Iskolában létrehozott Kisújszállási Aranyos Tanulóinkért Tehetségpont (KATT) regisztrált tehetségpont lett. Az ezzel járó szerteágazó tevékenységek során mérések készültek az óvodások, iskolások bevonásával, tájékoztatást szerveztünk a szülőknek, egyéni pszichológus tanácsadásra került sor, tanulóink tehetséggondozó táborban vettek részt.

A 2014/2015. tanév második felében a KATT életében újabb fejezet indult el. Ekkor ugyanis akkreditációs eljárás vette kezdetét, melynek eredményeként 2015 júliusában tagintézményünk tehetségpontja kiváló akkreditált tehetségpont státuszt szerzett. Az erről szóló oklevelet 2015. szeptember 12-én a „Tehetség szabadon” – a Magyar Templeton Program elnevezésű konferencián vette át Nagy Lajos, a tehetségpont kapcsolattartója. Az akkreditáció 2018-ig tart, addig számos feladat vár a KATT-ra.


Az említett konferencián nyitották meg a Magyar Templeton Programot, melyet a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (MATEHETSZ) az USA-beli Templeton Jótékonysági Alapítvány támogatásával hozott létre. A 2017-ig tartó program keretében keresik azon 10-19 (illetve 20-29) év közötti fiatalokat, akik bármely területen kiemelten tehetségesek. Egy online felületet hoztak létre (www.templetonprogram.hu), ahol részletesen bemutatják a programot.

A fotók megtekintéséhez kattintson IDE!