Mindennapi italunk a tej!


 A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium rendeletével támogatást biztosít az általános iskolák 1-8. évfolyamára járó tanulók iskolatejjel való ellátásához.

Az ellátás időszakában a tanulók tanítási napokon 2 dl iskolatejhez juthatnak vagy annak megfelelő tápértékű tejtermékhez – csokoládés tej, kakaó, iskolasajt.

A tej és tejtermékek tele vannak kalciummal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal és egyéb, olyan szükséges tápanyagokkal, amelyből a szervezet energiát merít a mindennapokhoz. Ösztönzi a gyermekeket a helyes táplálkozásra és az egészséges, változatos étrend kialakítására.

A mindennapos testnevelés sok energiát igényel a gyermekektől, és ezen termékek is hozzájárulnak a megfelelő kondíciójuk kialakításához, a csontok ép fejlődéséhez.

Intézményünknek az „Egertej” Tejipari Kft (3300 Eger, Sas út 60.) szállítja naponta tanulóink részére a friss termékeket. A Kft. megbízható, pontos munkát végez.

A gyermekek örömmel és szívesen fogyasztják a tápláló finomságokat minden iskolaépületünkben egységesen, a harmadik tanítási óra után, a nagyszünetben. A közelmúltban nagy sikere volt a „kóstoltatásnak”, amely keretében eper- és barackízű Pöttyös Túró Rudit fogyaszthattak a gyerkőcök.
Nagy örömünkre szolgál, hogy a következő tanévben is tanulóink ingyenesen juthatnak hozzá a korábbi években már megszokott, kiváló minőségű tejtermékekhez.

Köszönjük az iskolatej program megvalósítását.

Váljon egészségetekre!

A program sikerességét bizonyítják a vidám csoportképek.