Beiskolázás 2014

Szülőnek lenni nehéz.

Különösen nehéz akkor, amikor elindítják gyermeküket a „nagy úton”.Ez az út már kisgyermekkorban elkezdődik, amikor a szülő gyermekével együtt eldönti, milyen iskolában kezdje meg ezt a hosszú utat. Az indulás kezdeti nehézségeit csak akkor lehet könnyen átvészelni, ha olyan tanító nénit választanak, aki a szülőkkel közösen egyengeti, segíti az első lépéseket.
Iskolánkban ez minden pedagógus feladata és szívügye.
Ebben a nagy döntésben szeretnénk Önöknek segítséget nyújtani.

Ebben a rohanó világban a nyugalom, a biztonság, az állandóság biztosítja a gyermekek egészséges fejlődését. Iskolánk – a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakközépiskola Arany János Általános Iskola Tagintézménye – ezt a biztonságot nyújtja a leendő első osztályos tanulóinak azzal, hogy reggeltől estig a Szabadság téri épületben tölthetik napjaikat.

2014 szeptemberétől két első osztályt indítunk. Az utóbbi évek kedvező tapasztalataira alapozva mindkét osztályban két-két tanító néni együttműködésével vezetjük az osztályokat, akik délelőtt és délután felváltva foglalkoznak a gyerekekkel. Mindegyik pedagógusról elmondhatjuk, hogy nagy tapasztalattal és szaktudással rendelkezik. Munkájukat fejlett informatikai háttér, aktív táblák és internet-hozzáférés is segíti.
Az oktatás mellett fontosnak tartjuk a diákok nevelését is, melyben elsősorban a Biblia tanításait vesszük alapul, és nem utolsósorban a személyes példamutatást tartjuk a legfontosabbnak.
Szeretettel, türelemmel nevelni a ránk bízott gyermekeket, tenni ezt a családdal karöltve, hiszen közös felelősségünk, hogy a jövő számára boldog és értékes felnőtteket neveljünk.

Az egyik első osztályban Darvas Andrásné – Hédike néni – az, aki nagy szeretettel várja a leendő elsősöket. Ő tanítja és vezeti az első betűk alakításánál a kis kezeket. Hosszú évek óta oktatja, neveli a legkisebbeket. Fő feladatának tekinti, hogy segítse az óvodából az iskolába való átmenetet a gyerekek számára.

A tanító párja Farkasné Szőke Katalin, aki több évtizede nagy odaadással neveli, oktatja iskolánkban az 1-2. osztályos tanulókat. Tanítási óráin napi rendszerességgel használja az interaktív táblát, ezért diákjai magabiztosan kezelik és használják a mai kor kihívásának megfelelő aktív eszközöket. Nagy hangsúlyt fektet a gyermekek szabadidős tevékenységére is. A csoportjában tanuló gyerekek munkái teszik hangulatosabbá iskolánk Szabadság téri épületét.

A másik első osztályunkban Baloghné Demeter Ildikó tanító néni fogja az olvasás-írás rejtelmeibe bevezetni az iskola legkisebbjeit. Nagy hangsúlyt fektet a gyorsabban haladók differenciálására és sokat foglalkozik a lassabban haladók felzárkóztatásával.

Tanító párja Kovács Sándorné - Irénke néni -, aki a délelőtti tanításon túl a bábozás rejtelmeibe vezeti be kisebb és nagyobb tanítványait. Színvonalas előadásaikkal teszik színessé és hangulatossá az alsó tagozat ünnepségeit.
A tanító párosra jellemző, hogy a hagyományos módszerek mellett a kompetenciafejlesztést is fontos feladatuknak tekintik. Közvetlen a kapcsolatuk a diákokkal, és azok szüleivel is.

Az elsős tanító nénikkel közelebbről is megismerkedhetnek a korábbi években megszokott OvIskola nevű iskola-előkészítő foglalkozásainkon, melyre szeretettel várjuk az óvodásokat és szüleiket - február 20-tól - minden csütörtökön 15.30-tól a Szabadság téri iskolában!

Az iskola nevelőtestülete