Országos Grafikus Programozási Verseny

A verseny iskolai fordulója januárban került megrendezésre, ahonnan a 200 pontból legalább 80 pontot elérő diákok jutottak a megyei döntőbe. A verseny megyei döntőjének megrendezésére az iskolánkban kerül sort 2024 márciusában. A verseny 4 (3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, 9-10. évfolyam) korcsoportba került megrendezésre.
Megyei döntő eredményei:
5-6. évfolyam:
 • megyei II. helyezett: Győri-Nagy Huba 6. osztályos tanuló,
 • megyei III. helyezett: Gábor László 5. osztályos tanuló,
 • megyei IV. helyezett: Vig László 6. osztályos tanuló,
 • megyei V. helyezett: Juhász Barnabás 5. évfolyamos tanuló,
7-8. évfolyam:
 • megyei II. helyezett: Andrekovics Krisztián 7. osztályos tanuló.

PRO-fit verseny

2024. április 18-án került megrendezésre a Móricz Zsigmond Református Kollégium Gimnáziumában a PRO-fit Országos Református Verseny döntője.

Ezen, iskolánkat két csapat képviselte. A verseny első két fordulójában a diákok, tanulmányozták a pénz történetét, funkcióit. Foglalkoztak a munka és a pénz kapcsolatával, a bruttó, nettó jövedelemmel, munkanélküli segély kérdésével. Ajándék, borravaló, hálapénz kérdéskörével. Milyen fizetési módokkal találkozunk életünk során? Miért fontos takarékoskodni? Mit kell tudni a hitelekről, vállalkozásokról.

A két fordulót lezárva, egy-egy feladatsort oldottak meg, mely elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. Ennek eredménye alapján jutottak be az országos döntőbe. Erre való készülésnél, az eddig tanultakat kiegészítették a biztosítások fajtáival, a nemzetgazdaság információival. Meg tudták, hogy mi a gazdasági szerepe az államnak és a családnak.

A döntőn megint csak gyakorlati és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Ezt kiegészítve, prezentációval egybekötött előadást tartottak a csapatok. Majd egy játékos foglalkozás keretében egy fantasztikus utazás költségvetését készítették el.

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre.

3. helyezést, a Pénzrabló koldusok csapata:

    Baráth Liliána, Biró Tímea, Ficzere Noémi, Monoki Csenge;

4. helyezést, a A legnyerőbb csajok csapata:

    Monoki Tamara, Szabó Dóra, Szarvák Veron, Szél Hanna.

Gratulálok a versenyzőknek!

Kisújszállás, 2024.04.21. 
Miltényi Katalin

XI. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny

Iskolánk tanulói ezüst minősítést szereztek a 2024. április 13-14-én Jászberényben megrendezésre kerülő XI. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen.

Felkészítő tanár: Tatár Péter 
Szeretettel gratulálunk!

Sportlövészet vármegyei döntő

A 2023/24-es tanévben a Kisújszállási Lövészklub eszközeit felhasználva, az Arany iskola Szabadság téri pincéjében alakítottunk ki légfegyveres lőteret az iskola felajánlásának és technikai dolgozói munkájának köszönhetően. A város központjában lévő helyszín többeknek könnyebben megközelíthető, és télen is kellemesebb a hőmérséklet az edzéseken. 
Mintegy tucatnyi, zömében új érdeklődővel kezdődtek az edzések szerdánként, hiszen a tavalyi sikeres tanulók közül többen középiskolába kerültek. A Diákolimpia vármegyei döntőjére iskolánk öt tanulóját neveztük be, és a légpuskával indulók közül csapatot is tudtunk kiállítani. 
A III.-IV. korcsoport együtt versenyzett. Szép eredményt értek el a fiúk. Légpuska 20 lövéses nyílt irányzékos 10 m-es versenyszámban Nagy Lajos vármegyei első, Krokavecz Márton vármegyei harmadik helyezést ét el. Balogh Ádámmal kiegészülve hárman a vármegyei csapatverseny aranyérmét is átvehették. 10 m-es légpisztoly versenyszámban Nagy Lajos nyakába akasztották az aranyérmet. Részt vett még a versenyen Nagy Balázs és Balogh Ákos. 
Így a három tanuló három versenyszámban is képviselheti megyénket május 10-én az országos döntőn. Addig még igyekszünk technikájukat tovább csiszolni, és segítünk még jobban összeszokni a fegyverrel. 


Nagy Lajos

Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

Kedves Szülők! 
A várakozás és sorban állás elkerülése érdekében, az alábbi linken keresztül lehetőségük van időpontfoglalásra az iskolai beiratkozás napjaira. Kérjük, éljenek a lehetőséggel!


A beiratkozás időpontja: 
2024. 04. 18. (csütörtök) 8-18 óra között
2024. 04. 19. (péntek) 8-16 óra között

A beiratkozás helye: 5310 Kisújszállás, Kálvin utca 3.

Kérjük a beíratni kívánt gyermek alábbi dokumentumait hozza magával:

-        Születési anyakönyvi kivonat vagy személyazonosító igazolvány vagy útlevél,

-        Lakcímkártya,

-        Szakértői vélemény, amennyiben rendelkezik vele.

Szeretettel várjuk gyermekeiket intézményünkbe! Köszönjük, hogy bizalmukkal megtisztelik iskolánkat!CURIE KÉMIA VERSENY 2023/24

2024. 03. 08-án, Szolnokon iskolánkat Kádár Gusztáv, Biró Tímea, Csongrádi Csanád, Magony Zina képviselte a Curie Kémia Verseny területi döntőjében. A döntőre több megyéből érkeztek tanulók, kik a 3 levelezős fordulón elért kitűnő eredményük alapján kerültek be. 
A versenyen ismerniük kellett, a környezetünkben lévő legismertebb anyagok tulajdonságait, változásaikat, és csoportosításukat. A kémia és a mindennapi élet kapcsolatát, a különböző anyagok élettani hatását, jelentőségüket, felhasználásukat. Kutakodtak különböző felfedezések, felfedezők után. Megoldottak sokféle számításos feladatot. Ismerniük kellett az atomok szerkezetét, a periódusos rendszert.
Szorgalmas munkájának eredménye pedig:
 • 7. évfolyam: 
  • 1.helyezett Kádár Gusztáv
 • 8. évfolyam: 
  • 3.helyezett Magony Zina
  • 6. helyezett Csongrádi Csanád
  • 10. helyezett Biró Tímea
Az országos összesítést követően eldőlt, hogy az országos döntőn május 10-én, iskolánkat Kádár Gusztáv fogja képviselni.

Gratulálok a tanulóknak, a kitartó munkáért, elért eredményért és köszönjük a szülők támogatását,
segítségét!
Kisújszállás, 2024. 03. 27.                                                                                                      Miltényi Katalin

Előzetes regisztráció általános iskolai beiratkozáshoz

Tisztelt Szülők!
Beiskolázási programjainkon betekinthettek iskolánk életébe, megismerkedhettek a 2024/2025-ös tanévben indítandó osztályok tanító nénijeivel.

Figyelmükbe ajánljuk a szeptemberben induló első osztályos tanító nénikről készült filmeket az alábbi linkeken:


Ha már döntöttek, jelezhetik előzetes szándékukat, hogy iskolánkba szeretnék íratni gyermeküket. Az űrlap április 2-án 7 órától április 11-e éjfélig érhető el honlapunkon illetve Facebook oldalunkon.


Ez egy előzetes regisztráció, melyet 2024. április 18-19-én az általános iskolai beíratással erősíthetnek meg a szülők, a Széchenyi u. 4. H-J (Kálvin u. 3.) szám alatti iskolaépületünkben.
Szeretettel várjuk leendő elsőseinket!

Áldott Húsvéti Ünnepeket!

„Én vagyok a feltámadás és az élet, aki hisz énbennem, ha meghal is, él; és aki él, és hisz énbennem, az nem hal meg soha.” (Jn 11, 25-26.)