Nyírbátori Komplex Természettudományi Verseny

2024. 04. 27-én Nyírbátorban iskolánkat három csapat képviselte a Komplex Természettudományi Verseny országos döntőjében. A döntőre a három levelezős fordulóban elért kitűnő eredményük alapján kerültek be a csapatok.

A versenyen a résztvevők a természettudományok, a matematika és az informatika területén mérték össze tudásukat. A játékos, gyakorlatra épülő feladatok megoldásához szükség volt a tanult ismereteikre, alkotókészségükre, kreativitásukra. Emellett tudniuk kellett feladatot megosztani, illetve közösen dolgozni.

Az országos döntő előzetes feladata, háztartási hulladék anyagokból dísztárgy készítése volt, amely kiállításra és értékelésre került.

Az országos döntőn a következő eredmények születtek:
  • 5-6. évfolyam
    • Bálint Sándor, Farkas Gréta, Gábor Orsolya, Juhász Laura 7. helyezés
    • Igriczi Edit Krisztina, Nyuzó Zsombor, Pabar Dániel, Szabó Levente Gábor 8. helyezés
  • 7-8. évfolyamű
    • Biró Tímea, Monoki Csenge Dóra, Orosz Márta, Szél Hanna Olimpia 7. helyezés
Köszönettel tartozunk a Szülőknek, akik támogatták a tanulókat a felkészülésben, és elviselték, ha egy kicsit be voltak zsongva vagy éppen el voltak fáradva a gyerekek!

Köszönet a tanulóknak, a kitartó munkáért, az egymás iránti türelemért!
Köszönjük mindenkinek a segítségét!






Kisújszállás, 2024. 04. 29. 
Csatáriné Kovács Mária
Miltényi Katalin

Katasztrófavédelmi Ifjúsági Verseny általános iskolai korcsoport, vármegyei forduló

Újabb színfolttal bővült az a paletta, amelyen azon versenyeket jeleníthetjük meg, amelyeken tanítványaink részt vesznek. A középiskolai intézményegység javaslatára általános iskolai csapatot is szerveztünk a katasztrófavédelmi versenyre.
Heinfarth György tanár úr irányításával több héten át készült négy fiú a versenyre. Váradi-Szabó Zétény nyolcadikos és Boda Bence, Nagy Lajos, Pabar Tamás hetedikes tanulók a felkészülés során elméleti és gyakorlati ismereteket is szereztek. Találkoztak a karcagi Katasztrófavédelmi Kirendeltség munkatársával, eszközökkel, tűzoltó szerkocsival ismerkedtek a kisújszállási Tűzoltóságon, légpuskás lövészetet is gyakoroltunk, elsősegély nyújtási ismereteket is kipróbáltak a gyakorlatban. A felkészítésbe és a versenyre utaztatásba többen is bekapcsolódtunk szülőként. Igazi csapatmunka volt az egyébként is szoros időbeosztású csapattagok néhány hetes felkészítése.
A versenyen valódi felszerelésekkel, szerencsére csak imitált helyzetekben adtak számot tudásukról a csapatok, akik fegyelmezetten hajtották végre a szigorú rendben kitűzött feladatokat. A csapat végül – első alaklommal megmérettetve magukat ezen a versenyen – szépen versenyzett, és harmadik helyezést értek el.
Ami fontos még, hogy jól érezték magukat, élvezték a gyakorlati és elméleti tudást is mérő feladatok végrehajtását. Azt is érezték, hol tudnak még javulni, szóval a hetedikesek azt mondták, mennek jövőre is!

Országos Grafikus Programozási Verseny

A verseny iskolai fordulója januárban került megrendezésre, ahonnan a 200 pontból legalább 80 pontot elérő diákok jutottak a megyei döntőbe. A verseny megyei döntőjének megrendezésére az iskolánkban került sor 2024 márciusában. A verseny 4 (3-4. évfolyam, 5-6. évfolyam, 7-8. évfolyam, 9-10. évfolyam) korcsoportba került megrendezésre.
Megyei döntő eredményei:
5-6. évfolyam:
  • megyei II. helyezett: Győri-Nagy Huba 6. osztályos tanuló,
  • megyei III. helyezett: Gábor László 5. osztályos tanuló,
  • megyei IV. helyezett: Vig László 6. osztályos tanuló,
  • megyei V. helyezett: Juhász Barnabás 5. évfolyamos tanuló,
7-8. évfolyam:
  • megyei II. helyezett: Andrekovics Krisztián 7. osztályos tanuló.

PRO-fit verseny

2024. április 18-án került megrendezésre a Móricz Zsigmond Református Kollégium Gimnáziumában a PRO-fit Országos Református Verseny döntője.

Ezen, iskolánkat két csapat képviselte. A verseny első két fordulójában a diákok, tanulmányozták a pénz történetét, funkcióit. Foglalkoztak a munka és a pénz kapcsolatával, a bruttó, nettó jövedelemmel, munkanélküli segély kérdésével. Ajándék, borravaló, hálapénz kérdéskörével. Milyen fizetési módokkal találkozunk életünk során? Miért fontos takarékoskodni? Mit kell tudni a hitelekről, vállalkozásokról.

A két fordulót lezárva, egy-egy feladatsort oldottak meg, mely elméleti és gyakorlati feladatokat tartalmazott. Ennek eredménye alapján jutottak be az országos döntőbe. Erre való készülésnél, az eddig tanultakat kiegészítették a biztosítások fajtáival, a nemzetgazdaság információival. Meg tudták, hogy mi a gazdasági szerepe az államnak és a családnak.

A döntőn megint csak gyakorlati és elméleti feladatokat kellett megoldaniuk a tanulóknak. Ezt kiegészítve, prezentációval egybekötött előadást tartottak a csapatok. Majd egy játékos foglalkozás keretében egy fantasztikus utazás költségvetését készítették el.

Ezt követően került sor az eredményhirdetésre.

3. helyezést, a Pénzrabló koldusok csapata:

    Baráth Liliána, Biró Tímea, Ficzere Noémi, Monoki Csenge;

4. helyezést, a A legnyerőbb csajok csapata:

    Monoki Tamara, Szabó Dóra, Szarvák Veron, Szél Hanna.

Gratulálok a versenyzőknek!

Kisújszállás, 2024.04.21. 
Miltényi Katalin

XI. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncverseny

Iskolánk tanulói ezüst minősítést szereztek a 2024. április 13-14-én Jászberényben megrendezésre kerülő XI. Jászsági Gyermek és Ifjúsági Szólótáncversenyen.

Felkészítő tanár: Tatár Péter 
Szeretettel gratulálunk!





Sportlövészet vármegyei döntő

A 2023/24-es tanévben a Kisújszállási Lövészklub eszközeit felhasználva, az Arany iskola Szabadság téri pincéjében alakítottunk ki légfegyveres lőteret az iskola felajánlásának és technikai dolgozói munkájának köszönhetően. A város központjában lévő helyszín többeknek könnyebben megközelíthető, és télen is kellemesebb a hőmérséklet az edzéseken. 
Mintegy tucatnyi, zömében új érdeklődővel kezdődtek az edzések szerdánként, hiszen a tavalyi sikeres tanulók közül többen középiskolába kerültek. A Diákolimpia vármegyei döntőjére iskolánk öt tanulóját neveztük be, és a légpuskával indulók közül csapatot is tudtunk kiállítani. 
A III.-IV. korcsoport együtt versenyzett. Szép eredményt értek el a fiúk. Légpuska 20 lövéses nyílt irányzékos 10 m-es versenyszámban Nagy Lajos vármegyei első, Krokavecz Márton vármegyei harmadik helyezést ét el. Balogh Ádámmal kiegészülve hárman a vármegyei csapatverseny aranyérmét is átvehették. 10 m-es légpisztoly versenyszámban Nagy Lajos nyakába akasztották az aranyérmet. Részt vett még a versenyen Nagy Balázs és Balogh Ákos. 
Így a három tanuló három versenyszámban is képviselheti megyénket május 10-én az országos döntőn. Addig még igyekszünk technikájukat tovább csiszolni, és segítünk még jobban összeszokni a fegyverrel. 


Nagy Lajos

Beiratkozás a 2024/2025-ös tanévre

Kedves Szülők! 
A várakozás és sorban állás elkerülése érdekében, az alábbi linken keresztül lehetőségük van időpontfoglalásra az iskolai beiratkozás napjaira. Kérjük, éljenek a lehetőséggel!


A beiratkozás időpontja: 
2024. 04. 18. (csütörtök) 8-18 óra között
2024. 04. 19. (péntek) 8-16 óra között

A beiratkozás helye: 5310 Kisújszállás, Kálvin utca 3.

Kérjük a beíratni kívánt gyermek alábbi dokumentumait hozza magával:

-        Születési anyakönyvi kivonat vagy személyazonosító igazolvány vagy útlevél,

-        Lakcímkártya,

-        Szakértői vélemény, amennyiben rendelkezik vele.

Szeretettel várjuk gyermekeiket intézményünkbe! Köszönjük, hogy bizalmukkal megtisztelik iskolánkat!



CURIE KÉMIA VERSENY 2023/24

2024. 03. 08-án, Szolnokon iskolánkat Kádár Gusztáv, Biró Tímea, Csongrádi Csanád, Magony Zina képviselte a Curie Kémia Verseny területi döntőjében. A döntőre több megyéből érkeztek tanulók, kik a 3 levelezős fordulón elért kitűnő eredményük alapján kerültek be. 
A versenyen ismerniük kellett, a környezetünkben lévő legismertebb anyagok tulajdonságait, változásaikat, és csoportosításukat. A kémia és a mindennapi élet kapcsolatát, a különböző anyagok élettani hatását, jelentőségüket, felhasználásukat. Kutakodtak különböző felfedezések, felfedezők után. Megoldottak sokféle számításos feladatot. Ismerniük kellett az atomok szerkezetét, a periódusos rendszert.
Szorgalmas munkájának eredménye pedig:
  • 7. évfolyam: 
    • 1.helyezett Kádár Gusztáv
  • 8. évfolyam: 
    • 3.helyezett Magony Zina
    • 6. helyezett Csongrádi Csanád
    • 10. helyezett Biró Tímea
Az országos összesítést követően eldőlt, hogy az országos döntőn május 10-én, iskolánkat Kádár Gusztáv fogja képviselni.

Gratulálok a tanulóknak, a kitartó munkáért, elért eredményért és köszönjük a szülők támogatását,
segítségét!




Kisújszállás, 2024. 03. 27.                                                                                                      Miltényi Katalin