Népi műhely

Nyolc évvel ezelőtt alapítottam meg a népdalokat éneklő, népi kultúrát ápoló „Népi műhely” elnevezésű énekkart. Az egyszólamú énekléssel magabiztosabbá váltak a szerepléseink, ezzel nagyobb sikerélményhez jutottak tanulóink.

Az énekléseinknek támasza a népzenei kíséret, amellyel mégis a többszólamúság érzetét keltjük a hallgatóságban. Golenya Gréta tanárnő vezeti kísérő zenekarunkat. A karcagi és püspökladányi művészeti iskola népzene tanszakát irányítja. A közösen kiválasztott népdalokat hegedűvel, brácsával, nagybőgővel, kobozzal, moldvai dobbal kísérik. Ez az együttműködés mind az énekkaros, mind a zenész gyerekeknek nagy élményt nyújtanak, a közös próbák, szereplések közösséggé formáltak bennünket, az együtt éneklés-zenélés öröme kihat a gyermekek lelki egyensúlyára.

Fellépéseink 2017. májusától NKA lskolai keretek közt alapítandó vagy már működő kórusok részére a 2017/2018-as tanévben megvalósuló szakmai-művészeti programok támogatására című 449133/00094 azonosító számú pályázathoz:


1. Fellépés  Nagykunsági Református Egyházmegyei Kórustalálkozó a kisújszállási Református templomban (2017. május 14.) Kattintson ide a videóhoz! (53. perctől)

2. Fellépés – Advent a kisújszállási Református templomban (2017. december 10.)


3. Fellépés – A Kisújszállás városi karácsonyi koncert a Vigadóban ( 2017. december 23.) Kattintson ide a videóhoz! (27. perctől)


4. Fellépés – Éneklő Ifjúság – minősülő hangverseny a kisújszállási Vigadóban (2018. április 12.) Videó 1 | Videó 2




5. Fellépés – Koncert a karcagi Gólyafészek Otthonban (2018. május 28.)




Egyéb tevékenységeink


2017. május: A Karcagi Déryné Művelődési központban koncert látogatáson jártunk a Jessi és Társai Alapítvány meghívásából a Nemadomfel együttes játszott.




2017. november: A Karcagi Déryné Művelődési központban koncert látogatáson jártunk a Jessi és Társai Alapítvány meghívásából Pintér Béla énekelt.





2018. május: A Pünkösdi Istentiszteleten felléptünk a Kisújszállási Szociális otthonban.

Szilágyiné Horváth Henriette