Elsős tanító nénik az „Arany iskolában”

„Te tanítasz engem az élet ösvényére, nálad teljes az öröm” (Zsolt 16,11)

Kedves Szülők! Kedves gyerekek!

Ez a nap is eljött! Hogy szalad az idő! A kisgyermek, aki még alig kezdte meg az óvodát, már itt áll az iskola kapuja előtt. Komoly döntés, nagy lépés ez mindenkinek. Sok kérdés fogalmazódik meg ilyenkor a szülőkben.

- Melyik iskolát válasszam? Melyik tanító néni lesz a legjobb a gyermekemnek?
Jól fog-e tanulni?

Rengeteg kérdése van a gyerekeknek is.

- Jól érzem majd magam? Találok új barátokat? Megszeretem a tanító nénit? Érteni fogom a feladatokat?

A Móricz Zsigmond Református Kollégium Arany János Általános Iskola Tagintézménye ebben a döntésben szeretne segítséget nyújtani Önöknek. Egykori és jelenlegi „aranyos” diákjaink ajánlják tanítóinkat a kedves szülőknek és gyermekeiknek.

Így emlékszünk mi…


Baloghné Demeter Ildikó tanító nénire

Ildikó néni az általános iskola 1-2. osztályában tanított engem. Szerintem egy gyereknek nagyon nehezek az első napok az iskolában, hiszen új helyre kell menni, új emberekkel kell találkoznia. Mai napig emlékszem, milyen volt az első napom. Ildikó néni már az elején nagyon barátságos volt. Beszélgetett velünk, segített a beilleszkedésben és az egymással való megismerkedésben. Sok mindenre megtanított minket: olvasni, írni és számolni. Annyira megszerettette velem az olvasást, hogy kiskoromban gyakran átmentem a szomszédos könyvtárba könyveket kölcsönözni. Az órákat igyekezett érdekessé tenni. Például matematikaórán sokszor játszottunk számkirályt, és a végén a nyertest megkoronázták. De nem csak a tanulásban segített; ha bármilyen más bajunk volt, akkor hozzá mindig fordulhattunk: például amikor rosszul voltam, vagy otthon felejtettem a reggelimet.

Empátiájának, gyermekszeretetének, kedvességének, felkészültségének és tudásának köszönhetően a mai napig szeretettel gondolok rá.

Balla Orsolya
a Móricz Zsigmond Református Kollégium
10. GA osztályos tanulója
Farkasné Szőke Katalin tanító nénire

„Csöpp üveggolyó, kis üveggolyó, azt akarjuk, azt szeretnénk, azt kívánjuk mind, hogy Ti és mi barátok legyünk, játszatok velünk vidáman.” Kati néni mellett sosem unatkoztunk. Érdekes és szórakoztató órákat tartott, ezért hamar megszerettük az iskolát. Amikor látta, hogy elfáradtunk, dalokat tanított és játszott velünk. Mindig mosolygott, így nekünk is jó kedvünk lett. Ha kérdéseink voltak, azokat bátran feltehettük neki, mert segítőkészen válaszolt. Amikor az elsős és másodikos éveimre gondolok, mindig eszembe jut Kati néni jószívűsége és bátorító szavai. A visszahúzódó, szűkszavú és a nyüzsgő, izgága gyerekekhez is kedvesen szólt, és nagyon jól tudta: „a gyermek olyan szerkezet, mely utálja a spenótot, de játszani szeret.''

Kelemen Zsófi
az Arany János Általános Iskola
8. B osztályos tanulója

Kovács Sándorné Irénke tanító nénire

Óvodásként nagyon vártam, hogy elkezdődjön az iskola, hiszen Irénke nénit már az ovisuliból ismertem, ahol nagyon megkedveltem. Örültem, mikor megtudtam, hogy ő lesz az iskolában az osztályfőnököm. Kedves tanító néniként ismertem meg, aki mindig figyelt a gyerekekre és segítőkész volt. Előfordult olyan is, amikor kicsit szigorúbban bánt velünk, de csakis a mi érdekünkben. Lelkesen látogattam az általa tartott bábszakkört is. Szerettem iskolába járni, mivel játékosan tanította meg nekünk az alapokat. Irénke nénivel a mindennapos nagy ölelések sosem maradhattak el, és amikor találkozunk, mai napig megmaradt ez. Ő volt az egyik kedvenc tanító nénim, és a mai napig szeretettel gondolok rá.

Losonczi Zsuzsa
az Arany János Általános Iskola
8. A osztályos tanulója


Amit biztosítani tudunk a 2018/2019-es tanévben


  • Kéttanítós forma, ahol a pedagógusok felváltva vannak a gyerekekkel délelőtt a tanítási órákon és délután a napközis foglalkozásokon.
  • Tanulóink a református hitoktatáson kívül a katolikus hitoktatást is választhatják.
  • Első osztálytól kezdve idegen nyelv (angol, német) és informatikaoktatás, néptánc az első két évfolyamon.
  • Differenciált képességfejlesztés, kooperatív tanulási technikák alkalmazása.
  • 5. osztálytól nívócsoportos oktatás matematikából és idegen nyelvből.
  • Modern oktatási segédeszközökkel felszerelt tantermek: projektor, interaktív tábla, számítógép, robotok.
  • Tanórán kívüli felzárkóztató és tehetséggondozó programok.
  • Fejlesztőpedagógiai, gyógypedagógiai ellátás SNI és BTMN tanulóknak.
  • Szakkörök, versenyek, pályázatok, tehetséggondozás.
  • Határon túli testvériskolákkal rendszeres kapcsolattartás (Pacsér, Négyfalu).
  • Változatos rendezvényeken, kirándulásokon, táborokban való részvételi lehetőség.

Ebben a rohanó világban a nyugalom, a biztonság, az állandóság segíti elő a gyermekek egészséges fejlődését. Iskolánk a Móricz Zsigmond Református Kollégium, Gimnázium, Szakgimnázium, Arany János Általános Iskola Tagintézménye ezt a biztonságot nyújtja a leendő első osztályos tanulóinak azzal, hogy reggeltől délutánig a Szabadság téri épületben tölthetik napjaikat.

Szeretettel várjuk Önöket!

Általános iskolai beiratkozások időpontja


2018. április 12. (csütörtök) 8-19 óra között
2018. április 13. (péntek) 8-19 óra között
Beiratkozás helye:
Központi épület, Kálvin utca 3. (igazgatói iroda)